A HONOR bejelentette a HONOR Router 3-mat.

A HONOR sok más okos eszközéhez hasonlóan egy intelligens eszközökön keresztül összekapcsolt világ megalkotását támogatja.

A márka első Wi-Fi 6 Plus szabványnak megfelelő routere Gigahome Wi-Fi 6 chipsettel, kétmagos, 1,2 GHz-es processzorral-al érkezik, és gyors, stabil kapcsolatot biztosít.

Gyönörű külalak és mesh hálózat
A HONOR Router 3 négy állítható antennával fog érkezni, méreteit nézve 245 mm hosszú,159,2 mm széles, vastagsága pedig 39,7 mm.

A fehér készülékházon piros és zöld LED fények jelzik a hálózat állapotát, így egy szempillantás alatt meggyőződhetünk a helyes működésről.

A routeren egy WAN és három LAN csatlakozó csücsül, ami 100 Mbps és 1000 Mbps között automatikusan állítja a sebességet.

A konfiguráció a “H” jelű gomb megnyomásával lehetséges, és akár 5 router párosításával hálós topológiájú, más néven mesh hálózatot is létrehozhatunk.

Ez megnöveli a Wi-Fi hálózat lefedettségét, minimalizálva a wifimentes területek számát, hogy a lakás minden részén folyamatosan lehessen internet. A routerek hozzáadása és beállítása okostelefonnal is lehetséges.

Wi-Fi 6 Plus szabvány
A Wi-Fi 5-höz képest az új szabvány háromszor gyorsabb sebességet, négyszer nagyobb kapacitást, alacsonyabb késleltetést tesz lehetővé, miközben 30%-kal kevesebb áramot fogyaszt.

OFDMA többfelhasználós technológia: a router képes lényegesen hatékonyabban kezelni a hozzákapcsolt eszközöket (maximum 4 eszköz 2,4 GHz-en vagy maximum 16 eszköz 5 GHz-en).


Ébresztési idő: a routerhez kapcsolódó eszközökön megadhatunk egy ébresztési időt, amikor az eszközök adatot fogadnak és küldenek, ezen az időn kívül pedig alvó módban maradnak.

Ezzel optimalizálható a hálózati aktivitás, az egyes eszközök pedig több időt tölthetnek az energiatakarékos alvó üzemmódban.

A HONOR Router 3-hoz csatlakoztatott készülékek más routerekhez képest akár 30%-kal kevesebb áramot fogyasztanak.


WPA3: a legújabb titkosítási protokoll a Wi-Fi 6 routerekhez, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerű jelszavakat használjanak, miközben a hálózat védett marad.

A WPA3 abban az esetben is titkosított kapcsolatot biztosít a csatlakoztatott eszköz és a router között, ha a hálózatot nem védi jelszó.

Mindezek mellett a HONOR Router 3 Gigahome Wi-Fi 6 chipsettel, kétmagos, 1,2 GHz-es processzorral-al érkezik, 160 MHz széles csatornákat és fejlettebb (1024-QAM) modulációt biztosítva, így a sebesség elérheti az 1 Gbps-ot.

Ez gyors adatátvitelt, jobb és szélesebb lefedettséget biztosít, így a felhasználóknak valamennyi Wi-Fi 6 eszközükön gyors le- és feltöltésben lehet részük.

Egy HD videó például 10 másodperc alatt letölthető, Wi-Fi 5 komptatibilis eszközöket használva pedig 60%-kal nagyobb sebességet vehetünk észre.

Több eszközt is csatlakoztathatunk a routerhez, és akár játék közben is élvezhetjük az akadozásmentes, stabil kapcsolatot.

AI Life alkalmazás
A HONOR Router 3 saját AI Life alkalmazással érkezik, ami a router egyszerű és gyors beállítását teszi lehetővé.

Az eszközbeállításon belül korlátozhatjuk a csatlakoztatott eszközök adatátvitel sebességének maximumát, beállíthatunk időlimitet, és beütemezhetjük a gyerekek internezésre fordított idejét.

Az alkalmazás gyors eszközdiagnosztikát is biztosít, amivel beazonosíthatók olyan problémák, mint Wi-Fi jelerősség, tűzfal.

Ár és elérhetőség
A nagy teljesítményű és megfizethető árú HONOR Router 3 Európában 79,90 eurós áron kerül piacra, Magyarországon várhatóan az év harmadik negyedévében lesz elérhető 27.000 Forint áron.