Petal Search, élvezd az életed minden pillanatát.

A Petal Search a Huawei saját fejlesztésű keresője.

Minialkalmazások mellett lehet kutatni, a direkt címtalálatok mellett social, azaz közösségi, magyar és más kulcsszavakkal szűrhetünk tematikusan vagy régió szerint.

A HMS-el ellátott telefonokon futó Google alkalmazásokhoz (Térkép), illetve online elérhető szolgáltatásokhoz is akad link, illetve alternatív ajánlatok ezek helyettesítésére. A Petal Seach alkalmazáskereső egymilliós listáról gyűjti egybe a legrelevánsabb találatokat. Külön fül alatt részletezi a frissítésre várakozókat, legyen a forrás az AppGallery, az APK Pure vagy az Aptoide.

A Huawei biztonságos használatot ígér inkognitó funkcióval arra az esetre, ha nem szeretnénk, hogy az alkalmazáskereső megjegyezze keresési kulcsszavainkat. Persze épp ezek alapján ajánl tartalmakat idővel egyre hatékonyabban. A gyártó új szoftvere egyébként olyan ismert motorokkal dolgozik együtt, mint a Qwant, a Bing vagy a Yandex, és saját hírolvasó szekciója is van. Emellett a telefonon tárolt fájljaink, képeink, zenéink, videóink, névjegyeink, üzeneteink és jegyzeteink között is keresgélhetünk vele. Egyszerű, de jól működő kereső a Petal Search, amely rövidesen a HMS-es telefonok alapvető szolgáltatása lesz, de addig is bárki kipróbálhatja.